Britania e Madhe dhe Shqipëria nënshkruajnë Marrëveshjen për thellimin e marrëdhënieve ekonomike dhe politike për të luftuar krimin e organizuar

Britania e Madhe dhe Shqipëria do të bashkëpunojnë më tepër së bashku për të luftuar krimin e organizuar dhe për të ndaluar përhapjen e tij në të gjithë Evropën, duke përfshirë edhe Britaninë e Madhe pas nënshkrimit të një Marrëveshjeje Partneriteti, Tregtie dhe Bashkëpunimi mes dy vendeve.

Marrëveshja e nënshkruar përcakton synimet e dy vendeve për marrëdhëniet në të ardhmen, duke përfshirë përforcimin e lidhjeve politike, ekonomike, të sigurisë dhe kultures, si dhe thellimin e punës së përbashkët kundër krimit të organizuar.

Marrëveshja do të mundësojë më tepër bashkëpunim mbi qeverisjen e mirë dhe bashkëpunimin politik, përmirësimin e sigurisë së Ballkanit Perëndimor për sigurinë e Shqipërisë dhe Britanisë së Madhe.

Duke nënshkruar Marrëveshjen, Britania e Madhe ka ripohuar angazhimin e saj për një marrëdhënie të ngushtë me Shqipërinë dhe për të luajtur një rol të vazhdueshëm pozitiv në Ballkanin Perëndimor.

Marrëveshja gjithashtu do të mundësojë përmirësimin  e marrëdhenive tregtare mes dy vendeve.

Etiketim

lajm