Covid-19: Administrata e Biden dallon shenjat e para të përmirësimit

Administrata e Biden theksoi se po dallonte shenjat e para të përmirësimit ndaj Covid-19, megjithëse larg kohës së festimeve.

Presidenti Joe Biden në javën e tij të tretë në detyrë deklaroi se përqindja e të infektuarve me koronavirus ka shënuar rënie dhe vende të vaksinimit masiv janë hapur në New York dhe në Las Vegas.

Administrata e Biden ka nënshkruar marrëveshje të reja me furnizuesit ekzistues të vaksinave.

Por zyrtarët janë të vetëdijshëm se janë në një periudhë kritike.

"Është një sfidë kritike. Mendoj se po bëjmë përparime çdo ditë", deklaroi Andy Slavitt, këshilltar i lartë në Shtëpinë e Bardhë.

Prodhuesit e vaksinave kanë arritur të zbusnin problemet në shpërndarje.

"Nuk ka ardhur ende koha të festojmë", u shpreh një zyrtar i administrates së Biden.

"Është me të vërtetë e jashtëzakonshme ajo që administrata e Biden ka arritur", shtoi Eric Toner, një tjetër zyrtar. "Por këto janë probleme që kërkojnë muaj për t'u zgjidhur".

Etiketim

lajm