Akuzohet njeriu në gjykatë për shpërndarjen e videove të ISIS-it

Një burrë nga veriu i Londrës i cili është zhvendosur në Siri është paraqitur në gjykatë i akuzuar për ndarjen e videove të grupit të Shtetit Islamik.

Stefan Aristidou, 27 vjeç dhe me origjinë nga Enfield, akuzohet për dërgimin e videove me video të prerjes së kokave dhe ekzekutimeve.

Ai u arrestua në Aeroportin Heathroë pasi mbërriti me një fluturim nga Turqia të Mërkurën.

Z. Aristidou u paraqit në Gjykatën e Magjistraturës në Westminster pasi u akuzua për shtatë akuza për shpërndarjen e botimeve terroriste.

Ai thuhet se ka udhëtuar në Siri nga Britania e Madhe në 2015 në një kohë kur Shteti Islamik kontrollonte një sasi të madhe territori.

I pandehuri tregoi lutje të pafajshme për shtatë akuzat.

Ai u mbajt në paraburgim për t'u paraqitur në Old Bailey në 19 Shkurt.

 

 

 

Etiketim

lajm