Carlos Soria: 81-vjeçari i cili po pushton majat e larta të botës

81-vjeçari pret të provojë edhe një herë këtë pranverë ajrin e hollë të Himalajeve, kur planifikon të ngjitet në malin Dhaulagiri në Nepal.

Pastaj, në vjeshtë, ai shpreson të arrijë Shishapangma në Tibet. Nëse ai i menaxhon të dyja, ai do të bëhet personi më i vjetër që ka arritur majën e 14 majave më të larta të botës  të gjitha këto i kalojnë 8,000m (26,247ft).

"Rekordi për të cilin jam më krenar është se unë kurrë nuk kam pësuar ngrirje serioze dhe kurrë nuk më është dashur të shpëtohem," thotë ai. "Unë gjithmonë jam ngjitur lart dhe kam zbritur në çdo majë në dy këmbët e mia."

"Unë dua të bëj homazhe për njerëzit e moshës sime në të gjithë botën që kanë vdekur nga ky virus  njerëzit që kanë kaluar një kohë të keqe në shtëpitë e kujdesit dhe të cilët janë shumë të frikësuar," thotë ai.

 

 

 

 

Etiketim

lajm