24 të vdekur në Marok në përmbytjen e fabrikës Tangier

Më shumë se 24 njerëz kanë vdekur pasi shiu i madh përmbyti një fabrikë të paligjshme të tekstilit nëntokësor në Marok, kanë thënë autoritetet.

10 persona u shpëtuan nga punëtoria.

Nuk dihet se sa njerëz ishin në ndërtesë në kohën e përmbytjes. Punëtorët e shpëtimit janë akoma në vendin e ngjarjes dhe ka filluar një hetim.

Maroku ka përjetuar reshje të mëdha shiu javët e fundit.

Kanalizimet e bllokuara ose të mirëmbajtura dobët shpesh përkeqësojnë përmbytjet në qytetet e Marokut.

Videot nga Tangier gjatë ditëve të fundit tregojnë makina të zhytura plotësisht në ujë.

Raportet e mediave lokale thonë se uji u derdh në bodrumin e ndërtesës ku njerëzit po punonin.

Një zyrtar qeveritar tha se të vrarët ishin të gjithë të moshës midis 20 dhe 40 vjeç.

Industria e tekstilit dhe lëkurës e Marokut varet shumë nga operacionet joformale duke përfshirë fabrika të parregulluara që çojnë në kushte të pasigurta për punëtorët.

 

 

 

Etiketim

lajm