Një 'qytet i ardhshëm' i ri do të bëhet në Kinën Jugperëndimore

Një "qytet i ardhshëm" i ri do të shfaqet në jug-perëndim të Kinës, duke shfaqur një dizajn urban që synon të ndërthurë industrinë dhe teknologjinë me bukurinë baritore të fshatit.

 

Zona 4.6 kilometra katrorë (1.8 kilometra katrorë) jashtë Chengdu, kryeqyteti i provincës Sichuan, do të jetë shtëpia e shumë universiteteve, laboratorëve dhe zyrave të reja, sipas firmave arkitektonike që qëndrojnë prapa projektit, Zyra për Arkitekturën Metropolitane (OMA) ) dhe Gerkan, Marg & Partners (GMP).

 

I njohur si Chengdu Future Science and Technology City, projekti u zbulua javën e kaluar përmes një serie prezantimesh dixhitale. Zhvillimi është duke u ndërtuar në një zonë rurale afër aeroportit të ardhshëm Tianfu International, i cili është vendosur të hapet më vonë këtë vit dhe do ta bëjë Chengdu vetëm qytetin e tretë kinez, pas Pekinit dhe Shangait, për t'u shërbyer nga dy aeroporte ndërkombëtare.

 

 

 

Etiketim

lajm