Qytetet amerikane po humbin 36 milion pemë në vit.

Pemët mund të ulin temperaturat e ditës së verës me 10 gradë , sipas një studimi të fundit.

Por mbulesa e pemëve në qytetet e SHBA po zvogëlohet. Një studim i botuar vitin e kaluar nga Shërbimi Pyjor i SHBA zbuloi se kanë humbur 36 milion pemë në vit nga komunitetet urbane dhe rurale për një periudhë pesë-vjeçare.

Nëse vazhdojmë në këtë rrugë, "qytetet do të bëhen më të ngrohta, më të ndotura dhe përgjithësisht më të pashëndetshme për banorët.

Shkencëtarët kanë thënë se ka shumë arsye që tenda jonë e pemës është në rënie, duke përfshirë uraganet, tornadot, zjarret, insektet dhe sëmundjet. Por arsyeja e vetme për humbjen e pemës që njerëzit mund të kontrollojnë është zhvillimi i ndjeshëm.

Në vendet ku ka pasur pemë dhe gjelbërim, tani po bëhen kohë pas kohë janë duke u shëndrruar ne parkinge dhe sheshe të pavlefshme.

Etiketim

lajm