Beatrice Chepkoech vendos shenjën e re të garave në Monako me 5km

Kampionia botërore e Steeplechase, Beatrice Chepkoech ka thyer rekordin botëror në 5 km rrugë për femrat, duke përfunduar “Monaco Run” në 14 minuta 43 sekonda.

"Jam shumë e lumtur sepse nuk e prisja", tha Chepkoech.

Edhe Joshua Cheptegei i Ugandës, 10,000 milion kampion bote në pistë, fitoi garën për meshkuj në 13:14. Ai vendosi rekordin për 5 km të burrave prej 12:51 në Monako vitin e kaluar.

5 km u njoh si një ngjarje rekord botëror në nëntor 2020.

Por në rastin e tanishëm rekordi i femrave është ai i cili doli i pari dhe më i freskëti.

 

 

 

Etiketim

Sport