Texasi i mbuluar me borë!

Texas është i njohur për shkretëtirat e tij të shtrira dhe valët e nxehta të nxehtësisë por tani, ai është i mbuluar me një shtresë të trashë akulli.

Shteti po sheh disa nga temperaturat e tij më të ftohta në më shumë se 30 vjet, me disa zona që thyejnë rekorde që janë më shumë se një shekullore.

Pjesë të Teksasit goditën 0F (-18C) të Dielën dhe paralajmërimet e motit do të qëndrojnë në vend gjatë gjithë javës.

Atëherë, pse po ngrihet papritmas kjo gjendje e vluar normalisht?

Sipas Shërbimit Kombëtar të Motit të SH.B.A.-së (NWS), kjo është deri në një "shpërthim Arktik" që filloi pak mbi kufirin SHBA-Kanada.

Moti tashmë është treguar vdekjeprurës. Të enjten, rrugët e akullta çuan në një përplasje masive duke përfshirë më shumë se 100 automjete në Fort Worth, Texas, duke vrarë gjashtë vetë dhe duke lënë dhjetra të tjerë që kishin nevojë për trajtim spitalor.