171 të zhdukur në Uttarakhand pasi shpërthimit të akullnajave

Të paktën 171 njerëz janë zhdukur dhe 26 kanë vdekur në Indinë veriore pasi një pjesë e një akullnaje Himalaje ra në një lumë duke dërguar një ortek shkatërruese uji, pluhuri dhe shkëmbinjsh në një grykë mali dhe duke u përplasur përmes një dige.

Ekipet e shpëtimit punuan gjatë gjithë natës për të gjetur të mbijetuarit e bllokuar nën mbeturinat. Shumica e të zhdukurve janë punëtorë nga dy projekte hidroelektrike në rrethin Chamoli të Uttarakhand, të cilët u goditën nga orteku.

Pamjet nga katastrofa e së Dielës tregojnë një mur me ujë dhe shkëmbinj që lëvizin shpejt poshtë një gryke të ngushtë dhe duke thyer një digë në projektin më të vogël hidroelektrik para se të dilnin në rrjedhën e poshtme, duke zhdukur pemët dhe njerëzit e ndërtesave.

Sipas lajmeve dhe autoriteteve të hënën 26 trupa ishin gjetur në rajonin e prekur. 171 persona të tjerë janë ende të zhdukur, duke përfshirë 35 punëtorë që besohet të jenë bllokuar brenda një tuneli në projektin më të madh, në pronësi të shtetit hidroelektrik.