Destinacionet e hapura për udhëtarët e vaksinuar kundër Covid-19

Ndërsa pandemia Covid-19 vazhdon të shkaktojë kërdi në industrinë e udhëtimeve, dhe në destinacione të panumërta nëpër botë po shpërndajnë vaksina për qytetarët e tyre më të prekshëm.

Britania e Madhe tashmë ka vaksinuar mbi 15 milion njerëz, ndërsa SHBA aktualisht po administron 1.6 milion të vaksinuar në ditë.

Ndërkohë, Danimarka ka njoftuar planet për të lëshuar një pasaportë dixhitale koronavirus deri në fund të Shkurtit që do të veprojë si dokumentacion mbajtësi i tij është vaksinuar plotësisht kundër Covid-19.

Megjithëse ia vlen të theksohet se vaksinat kryesore Covid janë rreth 95% efektive, që do të thotë se individët e vaksinuar mund të infektohen ende dhe të përhapin virusin tek të tjerët, nuk ka dyshim se këto përdorime të suksesshme janë një hap në drejtimin e duhur.

 

 

 

 

Etiketim

Covid-19