Amazon paditet nga New York për përgjigjen 'e mangët' Covid-19

Prokurori i lartë i Nju Jorkut ka akuzuar Amazon për mungesë të ligjeve të shëndetit dhe sigurisë në përgjigjen e saj ndaj pandemisë së koronavirusit.

Në një proces gjyqësor, Prokurori i Përgjithshëm Letitia James tha se Amazon kishte shfaqur një "shpërfillje flagrante" për rregullat dhe hakmarrja ilegale ndaj punëtorëve që ngritën shqetësime.

Javën e kaluar Amazon u përpoq të bllokonte procesin gjyqësor me veprimet e veta ligjore.

Ajo tha se zonja James po zbatonte një standard "jo konsistent dhe të padrejtë".

"Ne kujdesemi thellë për shëndetin dhe sigurinë e punonjësve tanë, siç u demonstrua në regjistrimin tonë javën e kaluar dhe nuk besojmë se paraqitja e Prokurorit të Përgjithshëm paraqet një pamje të saktë të përgjigjes udhëheqëse të industrisë së Amazon ndaj pandemisë", tha zëdhënësi Kelly Nantel në një deklaratë.

 

 

 

 

Etiketim

Covid-19