Takim i Lulzim Bashës me Kryeministrin e Kroacisë mbi integrimin e Shqipërisë në BE

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka zhvilluar një takim me Kryeministrin e Kroacisë Andrej Plenkoviç në Zagreb. Takimi u përqëndrua në disa tema, ku më e rëndësishmja ishte integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Basha u shpreh se Plenkoviç kishte premtuar se Kroacia do të ishte një mbështetje në procesin e integrimit të Shqipërisë.

“Dëshiroj të falënderoj Kryeministrin e Kroacisë, Andrej Plenkoviç për mikpritjen miqësore që më rezervoi së bashku me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe të Brendshme të Qeverisë së Republikës së Kroacisë", deklaroi Basha.

“Për mua dhe për Partinë Demokratike, nuk ka asgjë më të rëndësishme sesa përshpejtimi i integrimit evropian të Shqipërisë. Për këtë arsye, do të mundohemi që kjo ëndërr e shqiptarëve të bëhet realitet. Kjo temë ishte në qendër të takimit që zhvillova me mikun tim, Kryeministrin e Kroacisë, Andrej Plenkoviç.

Ashtu siç bashkëpunuam gjatë procesit të anëtarësimit të Shqipërisë dhe Kroacisë në NATO, ashtu do të bashkëpunojmë ngushtë në procesin e anëtarësimit të Shqipërisë në BE. Në këtë kontekst, përvoja dhe ndihma e Kroacisë, që është gjithashtu një vend anëtar i BE-së, është shumë e rëndësishme për ne.

Jam i lumtur të ndaj me ju angazhimin e Kryeministrit Plenkoviç për të na ndihmuar në këtë rrugëtim", theksoi kreu i Partisë Demokratike.

Etiketim

Shqipëria