Benzina që po helmonte fëmijët

MB ishte një nga vendet e para në Evropë që deklaroi se do të ndalonte plumbin në benzinë.

Një fushatë e viteve 1980 deklaroi  fakte me sukses se po helmonte fëmijët dhe po i linte ata të dëmtuar përgjithmonë në tru.

Plumbi u shtua për herë të parë në benzinë në vitet 1920 për ta bërë karburantin të funksionojë në mënyrë më efikase.

Dr Robin Russell Jones nga  foli për Dëshmitarët Histori në lidhje me betejën për të treguar se plumbi në benzinë ishte i rrezikshëm.

 

 

Etiketim

lajm