Dy të vrarë në Mianmar ku policia shpërndan protestuesit

Policia përdori municione të gjalla për të shpërndarë demonstruesit në Mandalay, kanë  thë në raportet. Të paktën 20 persona u plagosën.

Qindra ishin mbledhur për tubim në një kantier detar në qytetin e dytë më të madh të Mianmarit.

Protestuesit po kërkojnë që ajo të lirohet, së bashku me anëtarët e tjerë të partisë së saj Lidhja Kombëtare për Demokraci (NLD). Ajo është nën arrest shtëpiak, e akuzuar për posedim të radio-doreve të paligjshme dhe shkelje të ligjit të katastrofës natyrore të vendit.

Ushtria pretendon se fitorja e madhe e zgjedhjeve të NLD-së vitin e kaluar ishte mashtruese por nuk ka dhënë prova.

Etiketim

lajm