Moti në Teksas rezulton në katastrofë të madhe

Presidenti Joe Biden ka shpallur një katastrofë të madhe në Teksas, duke hapur rrugën për më shumë fonde federale për t'u shpenzuar në përpjekjet e ndihmës në shtetin amerikan.

Energjia po kthehet në Teksas dhe temperaturat janë vendosur të rriten, por rreth 13 milion njerëz ende po përballen me vështirësi për të hyrë në ujë të pastër.

Z. Biden ka thënë se ai do të vizitojë Teksasin për sa kohë që prania e tij nuk është një barrë për përpjekjet e ndihmës.

Gati 60 vdekje i janë atribuar motit të ftohtë në të gjithë SHBA.

Në një deklaratë të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë, Presidenti Biden tha se ai kishte "urdhëruar ndihmë federale për të shtuar përpjekjet e rimëkëmbjes së shtetit dhe asaj lokale në zonat e prekura nga stuhitë e forta të dimrit".

"Ndihma mund të përfshijë grante për strehim të përkohshëm dhe riparime shtëpish, hua me kosto të ulët për të mbuluar humbjet e pronave të pasiguruara dhe programe të tjera për të ndihmuar individët dhe pronarët e bizneseve të rikuperohen nga efektet e katastrofës," kanë  thënë  autoritetet.