Ndotja nga Izraeli shpërfytyrojnë bregdetin pas derdhjes së naftës

Globe të mëdha të katranit janë larë në pjesën më të madhe të vijës bregdetare të Izraelit në atë që zyrtarët po e quajnë një nga katastrofat më të këqija mjedisore që goditi vendin.

Mijëra vullnetarë dhe ushtarë po ndihmojnë në pastrimin e ndotësit i cili po dëmton jetën e egër.

Izraeli po përpiqet të gjurmojë burimin e ndotjes, i cili mendohet të ketë ardhur nga një anije që derdh vaj.

Popullsisë së përgjithshme i është thënë të shmangë plazhet.

Dhjetëra ton katran janë gjetur në shumë pjesë të bregdetit mesdhetar të Izraelit 190 km (120 milje) dhe ekziston frika se do të duhen muaj, apo edhe vite për t'u pastruar.

OJQ-të kanë raportuar breshka dhe zogj të mbuluar me vaj.

Ndotja është "një nga katastrofat më serioze ekologjike" në historinë e Izraelit, sipas Autoritetit të Natyrës dhe Parqeve.

 

 

 

Etiketim

lajm