Balancimi i përgjigjes pandemike të Meksikës me turizmin

Përgjatë plazheve të Meksikës, zakonisht të mbushura me pushues, ekziston një luftë midis dy forcave të fuqishme që nuk do të shkojnë askund në çdo kohë së shpejti: Shqetësimi shumë i vërtetë për shëndetin dhe sigurinë gjatë pandemisë dhe një shqetësim po aq i vlefshëm për mbijetesën ekonomike.

Megjithëse Meksika ka regjistruar më shumë se 180,000 vdekje nga Covid-19, ajo ka disa nga kërkesat më të lira në botë për hyrje. Vizitorëve nuk u kërkohet të paraqesin rezultate negative të testit dhe nuk ka asnjë karantinë të detyrueshme.

Efekti ekonomik i pandemisë në industrinë e turizmit ka qenë akoma shkatërrues.

Destinacioni i shtatë më i popullarizuar turistik në botë, ekonomia e Meksikës është rritur të varet nga ajo që arriti në 2019 në rreth 25 miliard dollarë në të ardhura nga 45 milion vizitorë ndërkombëtarë, sipas vlerësimeve nga Këshilli Kombëtar i Biznesit të Turizmit (CNET) dhe një qendër për kërkimin e turizmit Universidad Anáhuac.

Meksika pa të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në vitin 2020 të prera në më pak se gjysmën e atyre të vitit 2019, sipas këtyre shifrave. Dhe 2021 nuk po duket shumë më mirë.

 

 

 

 

Etiketim

turizëm