Çfarë kanë mësuar evropianët nga një vit pandemie?

Kufizimi i lëvizjes ka detyruar çdo vend dhe shoqëri të adaptojë rregullat e tij dhe të rimendojë kulturën e saj. Ka pasur të vërteta të vështira dhe risi të papritura në një vit që ndryshuan Evropën.

Bllokimi i Spanjës ishte ndër më të ashpërit në Evropë, thotë Nekane Balluerka Lasa, profesoreshë e metodologjisë së shkencave të sjelljes në Universitetin e Vendit Bask. Izolimi ishte veçanërisht i vështirë për njerëzit e moshuar dhe familjet me të ardhura më të ulëta, veçanërisht nëse nuk kishte një njësi bërthamore. Spanjollët janë mësuar me ndërveprimin shoqëror. Infeksionet u ulën, por kostoja ekonomike ishte shumë e lartë dhe mësimi kryesor ishte ndikimi në shëndetin mendor të njerëzve. Ndoshta kjo shpjegon pse nuk ishte e mundur të vazhdohej. Studimi ynë zbuloi se 46% e njerëzve ndjenin shqetësim të rëndë psikologjik.

Etiketim

Covid-19