Apple çdo tre deri në katër javë blen një kompani

Apple ka blerë rreth 100 kompani gjatë gjashtë viteve të fundit, ka zbuluar shefi ekzekutiv i kompanisë Tim Cook.

Kjo funksionon në një kompani çdo tre deri në katër javë, tha ai në mbledhjen vjetore të aksionerëve të Apple të Martën.

Apple kohët e fundit dorëzoi tremujorin e saj më të madh nga të ardhurat e të gjitha kohërave, duke sjellë 111.4 miliardë dollarë (78.7 miliardë) në tremujorin e parë të vitit të saj fiskal 2021.

Z. Cook u tha mbledhjes së aksionerëve se blerjet kryesisht kanë për qëllim blerjen e teknologjisë dhe talenteve.

Një tjetër blerje e profilit të lartë ishte kompania e programeve të njohjes së muzikës Shazam, për 400 milion dollarë në 2018.

Më shpesh, Apple blen firma më të vogla të teknologjisë dhe më pas përfshin risitë e tyre në produktet e saj.

Një shembull është PrimeSense, një kompani izraelite e ndjeshmërisë 3D, teknologjia e së cilës kontribuoi në FaceID të Apple.

Apple gjithashtu ka investuar në teknologji back-end që nuk do të ishte aq e dukshme për përdoruesit e iPhone ose Macbook.

Etiketim

Teknologji