Kina feston Festivalin shumëngjyrësh të Fenerit

Fshatrat dhe qytetet në të gjithë Kinën janë shndërruar në një det me drita të ndritshme për të shënuar fundin e festimeve të Vitit të Ri Kinez.

Festa e Fenerit vjen katër javë pas ditës së Vitit të Ri Kinez, e cila ishte në 12 Shkurt.

Chinese New Year colorful lanterns | Chinese lantern festival, Paper  lanterns, Chinese festival

Është një kohë për bashkime familjare dhe vizita në shfaqje të mbushura me ndriçimin e fenerëve dhe disa zgjidhje të gjëegjëzave.

Por festimet e vitit të kaluar u heshtën për shkak të fillimit të pandemisë së koronavirusit.

Etiketim

lajm