Të burgosurit e Belgjikës u karantinuan pas shpërthimit të virusit

Të burgosurit do të kufizohen në qelitë e tyre në një burg belg pasi më shumë se gjysma e popullsisë së një institucioni doli pozitiv për Covid-19.

Masat e karantinës janë futur në burgun Namur pas përhapjes së shpejtë të koronavirusit midis 132 të burgosurve të tij.

Të burgosurit nuk do të lejohen shëtitje ose dushe, por do të marrin një vakt të nxehtë dhe produkte higjene çdo ditë.

Map

Si dhe gjysma e të burgosurve në burg, rreth 60 nga 115 anëtarët e stafit të objektit kanë rezultuar gjithashtu pozitivë për virusin.

Kathleen De Vijve, një zëdhënëse e administratës së burgut, e përshkroi situatën si "shumë të rëndë".

Të gjitha vizitat janë pezulluar në strukturë.

Etiketim

lajm