Rrjeti botëror siç e dimë mund të jetë duke mbaruar

Gjatë vitit të kaluar, rrjeti botëror ka filluar të duket më pak në të gjithë botën.

 

Evropa është rregullore që mund të vendosë ndalime të përkohshme për kompanitë e teknologjisë amerikane që shkelin ligjet e saj. Shtetet e Bashkuara ishin në prag të ndalimit të TikTok dhe WeChat, megjithëse administrata e re e Biden po rimendon atë lëvizje. India, e cila ndaloi këto dy aplikacione si dhe dhjetëra të tjera, tani është në grindje me Twitter.

Dhe këtë muaj, Facebook (FB) u përplas me qeverinë Australiane rreth një ligji të propozuar që do të kërkonte që ai të paguante botuesit. Kompania shkurtimisht vendosi të parandalojë përdoruesit nga ndarja e lidhjeve të lajmeve në vend në përgjigje të ligjit, me potencialin për të ndryshuar në mënyrë drastike mënyrën e funksionimit të platformës së saj nga një vend në tjetrin. Pastaj të martën, ajo arriti një marrëveshje me qeverinë dhe ra dakord për të rivendosur faqet e lajmeve. Marrëveshja pjesërisht zbuti kërkesat e arbitrazhit me të cilat u mor parasysh Facebook.

Etiketim

lajm