Të paktën 18 njerëz të vrarë në Mianmar

Të paktën 18 vetë u vranë dhe më shumë se 30 u plagosën në Mianmar të Dielën ndërsa forcat policore dhe ushtarake "u përballën me demonstrata paqësore", ka thënë Zyra e KB për të Drejtat e Njeriut.

Viktimat e raportuara e bëjnë të Dielën ditën më vdekjeprurëse që kur ushtria mori pushtetin më 1 shkurt.

Zyra e KB për të Drejtat e Njeriut tha se kishte marrë "informacion të besueshëm" në lidhje me përdorimin e forcës vdekjeprurëse kundër protestuesve paqësorë në "disa vende" në Mianmar të Dielën.

"Vdekjet thuhet se ndodhën si rezultat i municioneve të gjalla të gjuajtura në turma në Yangon, Dawei, Mandalay, Myeik, Bago dhe Pokokku," tha një deklaratë nga zëdhënësja Ravina Shamdasani. Ai gjithashtu vuri në dukje raportet në lidhje me përdorimin e gazit lotsjellës, flakërimës dhe granatave tronditëse.

Etiketim

lajm