Merkel paralajmëron për valën e tretë nëse bllokimi hiqet shumë shpejt

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka paralajmëruar se vendi i saj mund të kapet në një valë të tretë të Covid-19 nëse ngre bllokimin shumë shpejt.

Komentet e saj vijnë ndërsa qendrat e kujdesit ditor dhe shkollat ​​fillore u rihapën në 10 nga 16 landet e Gjermanisë këtë javë dhe ndërsa kombi shqyrton mënyra për të hequr kufizimet e mëdha që kanë mbyllur bizneset jo-thelbësore të vendit për më shumë se 10 javë.

"Për shkak të (varianteve), ne po hyjmë në një fazë të re të pandemisë, nga e cila mund të dalë një valë e tretë," i tha Merkel Frankfurter Allgemeine Zeitung, në një intervistë të botuar të Mërkurën.

"Pra, ne duhet të vazhdojmë me mençuri dhe kujdes me qëllim që një valë e tretë të mos kërkojë një mbyllje të re të plotë në të gjithë Gjermaninë."

Pjesa më e madhe e Evropës po regjistron raste të varianteve më të reja Covid-19, veçanërisht ato që u shfaqën për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Afrikën e Jugut. Të dy besohet se përhapen më shpejt sesa variantet e mëparshme.

Në qasjen e shkallëzuar të Gjermanisë për rihapjen, parukierët pritet të rinisin biznesin në 1 Mars, ndërsa shumica e bizneseve të tjera duhet të qëndrojnë të mbyllura deri më 7 Mars.

Etiketim

lajm