CDC paralajmëron variantet e Covid- 19 që paraqesin 'kërcënim real' për përparimin e vaksinës

Përhapja e varianteve shumë ngjitëse të koronavirusit po kërcënon të ushqejë një "rritje të katërt potenciale të rasteve" në SH.B.A., ka paralajmëruar një zyrtar i lartë i shëndetit.

Kreu i Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) tha se ajo ishte e shqetësuar nga të dhënat e fundit Covid-19.

Dr Rochelle Walensky tha se rreth 70,000 raste të reja në ditë ishin regjistruar javën e kaluar  "një numër shumë i lartë".

Kishte afro 2,000 vdekje në ditë në të njëjtën periudhë, shtoi ajo.

"Ju lutem më dëgjoni qartë në këtë nivel të rasteve, me përhapjen e varianteve, ne do të humbasim plotësisht terrenin e fituar me vështirësi që kemi fituar", tha Dr Walensky. "Këto variante janë një kërcënim shumë real për njerëzit tanë dhe progresin tonë."

A woman receives a coronavirus vaccine in Los Angeles

Ka shumë versione të ndryshme, ose variante, të Covid-19 që qarkullojnë, por ekspertët e shëndetit janë veçanërisht të shqetësuar për disa prej tyre që duket se janë më ngjitëse, përfshirë ato të zbuluara së pari në MB, Afrikën e Jugut dhe Brazil.

 

CDC ka parashikuar që varianti shumë ngjitës B.1.1.7 i parë në Mbretërinë e Bashkuar do të bëhet lloji dominues në SH.B.A. këtë muaj.

Etiketim

CDC