Biden premton vaksina për të gjithë të rriturit në SH.B.A. deri në fund të majit

SHBA do të ketë mjaft vaksina të koronavirusit për çdo të rritur deri në fund të majit, ka thënë Presidenti Joe Biden.

Kjo do të jetë dy muaj më herët sesa pritej më parë, por Z. Biden tha se vaksinimi duhet të zgjatet gjithashtu, dhe njerëzit të binden ta marrin atë.

Dhe ai paralajmëroi njerëzit të "qëndronin vigjilentë" sepse "kjo luftë nuk ka mbaruar kurrë", me variantet e reja një shqetësim të madh.

Kujdesi i tij është në kundërshtim me disa shtete, të cilat janë kufizime relaksuese për të nxitur ekonomitë e tyre.

Afati i ri i Z. Biden nuk do të thotë që të gjithë të rriturit në SH.B.A. do të vaksinohen deri në fund të majit, pasi administrimet e goditjeve do të marrin më shumë kohë.

Megjithëse ka pasur një rënie të ndjeshme të rasteve të konfirmuara që nga fillimi i vitit - shifra prej 68,000 në ditë tani është shumë më e ulët në pikun e 8 Janarit prej 300,000  kjo rënie është rritur gjatë javës së kaluar, duke nxitur frikën e një vale tjetër .

Etiketim

SHBA