Reagimi i ashpër në Spanjë për princeshat që marrin vaksinat e Emirateve të Bashkuara Arabe

Një zbulim se dy motrat e Mbretit të Spanjës Felipe VI u vaksinuan gjatë një udhëtimi në Abu Dhabi muajin e kaluar ka shkaktuar një reagim politik.

Raportet e mediave zbuluan se Princesha Elena, 57, dhe Princesha Cristina, 55, kishin marrë goditjen ndërsa ishin duke vizituar babanë e tyre.

Ish Mbreti, Juan Carlos, u largua nga vendi në vitin 2020 mes skandaleve në rritje.

Të dy princeshat, të cilat ende nuk kualifikohen për të marrë një vaksinë nën spanjollën e Spanjës, mbrojtën dhe shpjeguan vendimin e tyre të Mërkurën.

"Motra ime dhe unë shkuam për të vizituar babanë tim dhe për t'u pajisur me një çertifikatë mjekësore e cila do të na lejojë të vazhdojmë ta vizitojmë atë rregullisht, na u ofrua mundësia për t'u vaksinuar, të cilën e pranuam", thanë ata në një deklaratë në El Mundo të Mërkurën.

"Po të mos kishte qenë për këto rrethana, ne do të kishim pritur për radhën tonë për t'u vaksinuar që të vinte në Spanjë," shtuan ato.

Juan Carlos jeton në vetë-mërgim në Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) që nga gushti i kaluar.

Megjithëse ai mohoi keqbërje në lidhje me akuzat në rritje për korrupsion, largimi i tij rriti debatin dhe vëzhgimin në lidhje me familjen mbretërore.