Kur mund të shkojmë përsëri në pushime?

Pasi arritën një lartësi të të gjitha kohërave në janar 2021, numri i rasteve globale të koronavirusit ka filluar të bjerë.

Rritjet e vaksinimeve tani janë duke u zhvilluar në të gjithë botën, por kur bëhet fjalë për rikuperimin e udhëtimeve të kohës së lirë, ne jemi shumë larg nga të qenit jashtë pyjeve.

Ndërsa ekspertët e udhëtimeve janë optimistë se gjërat ngadalë do të fillojnë të hapen përsëri këtë vit, sa shpejt kjo do të varet nga vendi ku jeni.

Me kaq shumë pasiguri, veprimi më i këshillueshëm në pjesën më të madhe të botës është akoma të qëndrosh i sigurt dhe të qëndrosh në shtëpi.

Megjithatë, nuk ka asnjë rrezik në shikimin drejt së ardhmes. Ne u kërkuam ekspertëve të vlerësojnë në pyetjen se kur bota do të jetë në gjendje të shkojë në pushime përsëri dhe kur, nëse ndonjëherë, udhëtimet mund të kthehen në normalitet.

"Ka disa destinacione që udhëtarët akoma mund të rezervojnë një fluturim të gjatë tani nëse dëshirojnë", thotë Bryce Conway, ekspert i shpërbimeve të udhëtimit dhe themelues i 10xTravel.

 "Për shembull, ka fluturime të hapura për pasagjerët amerikanë për në destinacione si Shqipëria dhe shumë pjesë të Karaibeve. Vëllimi i linjave të transportit të gjatë do të rritet në nivelet para-Covid-19 deri në 2022."

 

Etiketim

Pushimet