Europa në garën e vaksinave për të shpëtuar verën

Evropa mund të jetë në prag të një vere të zhurmshme të stilit të njëzetave për t'u mbajtur mend, me fluturime ajrore buxhetore të mbushura dhe bare buzë plazhit plot me turistë të lumtur.

Ose, mundësia tjetër që përballet me një sezon tjetër të zymtë të pushimeve të kufizimeve të udhëtimit, rregullave të karantinës dhe një industri të mbyllur të kohës së lirë.

Pas disa javësh tani do të dimë se cili do të jetë  por vendimet e politikave që do të formojnë rezultatin janë marrë tashmë.

Një pyetje e madhe është nëse vendet anëtare të BE do të jenë të kënaqur t'i lënë vendimmarrjen Komisionit Evropian në Bruksel  i cili ka ngatërruar programin e blerjes së vaksinave  apo thjesht t'i marrin gjërat në duart e tyre.

Greqia, për shembull, tashmë ka arritur një marrëveshje për të mirëpritur turistë nga Izraeli nëse ata kanë një pasaportë vaksine.

Dhe Qipro ka thënë se do të mirëpresë turistët britanikë nga 1 maj, për sa kohë që ata kanë pasur dy doza të çdo vaksine të miratuar nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA).

Drejtori i Përgjithshëm i Shoqatës së Hoteleve të Qipros, Philokypros Roussonides,ka thënë : "Ne jemi vërtet të kënaqur me këtë zhvillim. Do të jetë me të vërtetë efektive dhe shumë e mirë për linjat ajrore të caktojnë fluturimet e tyre. Qiproja është tradicionalisht një destinacion shumë i popullarizuar për Turistë britanikë ".

Etiketim

turizëm