Zvicra voton për të ndaluar mbulimin e fytyrës në publik

Votuesit zviceranë kanë miratuar një ndalim të mbulesave të plota të fytyrës, duke përfshirë nikab dhe burka në pothuajse të gjitha vendet publike në një referendum të diskutuar ngushtë të Dielën.

Rezultati do të thotë që mbulimi i fytyrës do të ndalohet në të gjitha vendet me qasje publike, duke përfshirë rrugët, zyrat publike, transportin publik, restorantet, dyqanet dhe fshatrat.

Propozimi i diskutueshëm fitoi mbështetjen e 51.21% të votuesve dhe shumicës së 26 kantoneve të vendit, sipas rezultateve zyrtare të përkohshme të botuara nga qeveria federale.

Përjashtimet e vetme përfshijnë vendet e adhurimit dhe vendet e tjera të shenjta. Mbulesat e fytyrës gjithashtu do të lejohen nëse vishen për arsye shëndetësore dhe sigurie, për shkak të motit dhe në situata kur konsiderohet si "zakon lokal" ta bëni këtë, të tilla si në karnavale, sipas tekstit të propozimit të botuar nga zviceranët Qeveria federale.

Nuk do të ketë përjashtime shtesë, për shembull për turistët, tha dokumenti qeveritar.

Propozimi, i paraqitur nga disa grupe, përfshirë Partinë Popullore Zvicerane të krahut të djathtë, nuk e përmend Islamin posaçërisht, por është referuar gjerësisht si "ndalimi i burkës" në mediat zvicerane.

 

 

 

Etiketim

Zvicra