Rebelët e rinj rrezikojnë jetën e tyre për të ardhmen në Myanmar

Myanmar është përfshirë nga protestat masive që kërkojnë fundin e sundimit ushtarak dhe të paktën 55 protestues  shumë prej tyre aktivistë të rinj  janë vrarë.

Ka më shumë se një muaj që nga grusht shteti ushtarak në Mianmar. Njerëzit kanë duruar ndërprerje të internetit, bastisje gjatë natës, arrestime të paligjshme, duke u ndjekur ose rrahur në rrugë, duke u qëlluar në një distancë të zbrazët, ose duke qenë në shënjestër nga goditje në kokë ose gjoks nga një distancë e gjatë.

Disa dhjetra protestues janë vrarë në më pak se një javë. Një vajzë adoleshente, e veshur me një këmishë ku shkruhej "Gjithçka do të jetë në rregull", vdiq pasi u qëllua në kokë.

Nëse rastësisht ndodheni në një lagje në Yangon në mes të ditës këto ditë, aroma e tymit ka të ngjarë t'ju godasë më shumë se gjithçka. Fëmijët e vegjël shijojnë gaz lotsjellës ose bomba tymi në shtëpitë e tyre. Dhe nuk ka shumë tjetër që nënat mund të bëjnë përveç mallkimit

Plumba të drejtpërdrejta, plumba gome, granata tronditëse, gaz lotsjellës, top uji, bomba tymi. Ju emëroni atë. Myanmar i ka parë të gjitha këto tashmë në më pak se një muaj.E megjithatë valë të reja protestash ndodhin çdo ditë.

 

 

 

 

 

Etiketim

Mynmar