Rusia ngadalëson Twitter për 'përmbajtje të papërshtatshme'

Mbikëqyrësi i mediave ruse ka thënë se po ngadalëson shpejtësinë e Twitter, duke akuzuar kompaninë e mediave sociale amerikane për dështimin për të hequr 3,000 postime në lidhje me vetëvrasjen, drogën dhe pornografinë.

Masa ishte për të mbrojtur qytetarët rusë, ka thënë Roskomnadzor.

Twitter përdoret gjerësisht nga kundërshtarët e Kremlinit dhe përdoruesit rusë thanë se ata kishin vështirësi në qasjen e fotove dhe videove.

Twitter told to store Russian data in Russia | Financial Times

Ndërsa vendimi hyri në fuqi, faqja e internetit e vëzhguesit u prish.

Zyrtarët e vëzhguesit të medias thanë se përçarja, e cila preku një numër faqesh në internetet ruse, përfshirë Kremlinin, nuk kishte lidhje me veprimin kundër Twitter dhe përfshinte çështje teknike në ofruesin shtetëror rus të internetit Rostelecom, i cili gjithashtu u prek.

Vëzhguesi tha se po ulte shpejtësinë e Twitter në të gjithë telefonat mobil në Rusi dhe në gjysmën e pajisjeve desktop. Ai citoi dështimin e Twitter për të hequr përmbajtjen e ndaluar e cila, tha ajo, që ka filluar shumë të nxitë vetëvrasjen e të miturve dhe përmbante imazhe të pahijshme të fëmijëve, si dhe informacione mbi përdorimin e drogës.