Covid-19: Republika e Irlandës ka siguruar 46,500 vaksina shtesë

Republika e Irlandës do të marrë 46,500 doza shtesë të vaksinës Pfizer-BioNTech para fundit të marsit. Taoiseach (Kryeministri Irlandez) Micheál Martin tha në Twitter se kur të vinin vaksinat, ato do të administroheshin shpejt. Komisioni Evropian tha që dozat do të ndihmonin në trajtimin e pikave të nxehta të koronavirusit dhe për të lehtësuar lëvizjen e lirë të kufirit.

A doctor with the Pfizer vaccine

Micheál Martin tha në Twitter se ai mori konfirmimin e dozave shtesë të mërkurën në mëngjes. Z. Martin tha se ai ka qenë në kontakt me prodhuesin e vaksinave Covid-19 Pfizer për marrjen e furnizimeve shtesë. Por Mícheál Martin i tha Dáil se kompania e barnave, e cila ka një fabrikë në County Cork, është e kënaqur që mund të përmbushë angazhimet e saj ndaj BE nga impiantet e saj në Belgjikë dhe Gjermani.

Etiketim

Vaksina Covid-19 Be