Teksas:Tesla po fut një mega-bateri sekrete

Elon Musk po hyn në tregun e energjisë në Teksas, me ndërtimin e pazbuluar më parë të një baterie gjigande të lidhur me një rrjet elektrik . Ky veprim shënon përpjekjen e parë të madhe të Tesla Inc. në epiqendrën e ekonomisë energjetike të SHBA.

Një  raport l i Tesla i regjistruar si “Gambit Energy Storage LLC” po ndërton në heshtje një projekt magazinimi energjie më shumë se 100 megavat në Angleton, Texas, një qytet afro 40 milje në jug të Houston. Një bateri me atë madhësi mund të furnizojë me energji rreth 20,000 shtëpi në një ditë të nxehtë vere.

Regjistrimet e pronës në dosje tregojnë se Gambit ndan të njëjtën adresë si një strukturë e Tesla afër fabrikës së automjeteve të kompanisë në Fremont, California.

Tesla (TSLA) Is Plugging a Secret Mega-Battery Into the Texas Grid -  Bloomberg

 

Tesla ka  shpenzuar vite me rradhë  duke u zgjeruar në teknologjinë e energjisë rezidenciale. Në mars 2015, Musk zbuloi një produkt baterie në shtëpi, të quajtur Powerwall, me një ngjarje spërkatëse në studion e tij të dizajnit pranë Los Angeles.Aty morën pjesë ekzekutivë të shërbimeve dhe energjisë. Një vit më vonë Tesla bleu SolarCity, instaluesin e panelit diellor të themeluar nga Musk dhe kushërinjtë e tij.