Fauci: Udhëzimet e Covid 'do të jenë shumë më liberale' deri më 4 korrik nëse rastet e SH.B.A.-së bien

Udhëzimet Federale Covid-19 "do të jenë shumë më liberale" deri në 4 Korrik nëse rastet e SH.B.A. bien pasi më shumë Amerikanë vaksinohen, tha të Dielën Dr. Anthony Fauci.

"Nëse në kohën që do të arrijmë në 4 Korrik, me shpërndarjen e vaksinës, ne kemi nivelin e infeksionit kaq të ulët unë nuk do të jem në gjendje t'ju them saktësisht se cilat udhëzime specifike të (SH.B.A.) do të na ndjekin (Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve) janë, por unë mund t'ju them me siguri (udhëzimet) do të jenë shumë më liberale sesa janë tani për atë që mund të bëni, "tha drejtori i Institutit Kombëtar i Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive ".

Fauci: Pulling back Covid measures could endanger Biden's July 4th  prediction - POLITICO
Fauci ishe i pyetur nëse njerëzit do të kthehen në një shkallë normale pa maska ​​dhe jo të distancuar deri në pushimet e verë, dhe qytetartë erdhën me një përgjigjie nga këshilltari kryesor mjekësor i Presidentit Joe Biden, u përgjigj: "Po ... do të ketë një shkallë më të lartë besimi" në këtë.
Komentet nga Fauci vijnë gati një javë pasi CDC lëshoi ​​udhëzime të reja duke thënë se njerëzit plotësisht të vaksinuar kundër Covid-19 mund të vizitojnë në mënyrë të sigurt me njerëz të tjerë të vaksinuar dhe grupe të vogla njerëzish të pavaksinuar në disa rrethana.

Agjencia ende po i bën thirrje Amerikanëve të pavaksinuar që të distancohen shoqërisht nga njerëzit që nuk jetojnë në shtëpinë e tyre, të mbajnë maska ​​dhe të shmangin turmat, masa që kanë qenë kritike për ngadalësimin e përhapjes së virusit vdekjeprurës gjatë vitit të fundit.
Fauci paralajmëroi gjithashtu se SH.B.A. mund të shihte një situatë të ngjashme me atë në Itali, ku një rritje e rasteve për shkak të varianteve të reja dhe çështjeve të tjera bëri që qeveria të njoftojë një bllokim të ri duke filluar të hënën.

Etiketim

Covid-19 Fauci Biden