I arratisuri nga burgu i Kampit të Detit të Veriut kaloi nëntë vjet në arrati

Një i burgosur që doli nga një burg i hapur kaloi gati nëntë vjet në arrati para se të kapej, ka dëgjuar një gjykatë.Shied Riasat, i cili po vuante një dënim të pacaktuar për zjarrvënie, u arratis nga Kampi i Detit të Veriut në Lincolnshire, në 2012.Ai më vonë u largua nga vendi dhe filloi një jetë të re në Malajzi, dëgjoi Gjykata e Lincoln Crown.

 

Riasat, 34 vjeç, u arrestua kur u kthye në Mbretërin e Bashkuar  për të vizituar familjen e tij.Ai pranoi se ishte arratisur nga paraburgimi dhe u burgos për tetë muaj shtesë mbi dënimin e tij aktual.Phil Howes, duke u ndjekur penalisht, tha se Riasat fillimisht u dha një dënim të pacaktuar për mbrojtjen publike në janar 2008.

 

Ai u transferua nga HMP Moorlands, afër Doncaster, në Kampin e Detit të Veriut më 3 maj 2012."Dy ditë më vonë ai u largua", tha prokurori."

North Sea Camp 

Sunil Khanna, i tha gjykatës se Riasat "ndihej i kërcënuar" gjatë vuajtjes së dënimit të tij origjinal dhe iu dha mbrojtje, por kjo u tërhoq kur ai u transferua në Kampin e Detit të Veriut."Ai tha se u largua nga burgu sepse besonte se ishte në rrezik," i tha Khanna gjykatës.

 

"Ai u kthye me emrin e tij duke mos bërë asnjë përpjekje për të fshehur identitetin e tij dhe duke e ditur se do të arrestohej në momentin që ai preku Heathrow."Gjykata dëgjoi që i pandehuri ishte martuar ndërsa ishte në Malajzi dhe kishte dy fëmijë, por ishte kthyer në shtëpi pasi nëna e tij kishte probleme shëndetësore.