Reshjet e shiut dhe bora e bëjnë të pamundur në rrugët e Korqës lëvizjen pa zingjir të gomave

Qarku i Korçës gjatë natës së së hënës, kishe pësuar kushte shumë të këqija atmosferike. Me rekomandimin e autoriteteve rrugore, iu sygjerojmë të gjithë qytetarëve që të pajisen me goma dimri ose të paktën zingjirë dëbore, me synim që të shmangen aksidentet e pa dëshirushme.

 

Në zonat mbidetare të nivelit 1.200 metra mbi nivelin e detit, janë raportuar stuhi dëbore me erëra të forta dhe rruga për në zonën turistike të Dardhes është mbuluar me 5-15cm dëborë.

 

Institucionet përkatese po bëjnë punë të pandalshme per pastrimin e këtyre rrugëve që te bëjnë qarrkullimin në to sa më të sigurt.

 

Rruga Dardha është e mbuluar me 5-15cm dëborë.

 

Po punohet vazhdimisht per heqjen e dëborës dhe kripëzimin e rrugëve. Në orët e hershme të ditës automjeteve të vogla ju bëhet thirrjë te domosdoshmërishtë te perdorin goma dimri ose zingjirë debore.

 

Autoritetet nuk raportojnë asnjë problem ne akset e tjera rrugore turistike.

 

 

Në rrugët e Korcës bartja e zingjirëve me goma është bërë e detyrueshme për shkak vorës dhe reshjeve

Etiketim

lajmi