Volvo:Makinat do të jenë plotësisht elektrike deri në 2030

Volvo Cars do të shesë vetura elektrike deri në vitin 2030, ka thënë firma suedeze.Deri atëherë do të heqë të gjitha modelet e makinave me motorë me djegie të brendshme, duke përfshirë hibridët.Prodhuesi i makinave po planifikon të investojë shumë në shitjet në internet dhe thjeshtimin e produkteve të saj.Ajo po përpiqet të përfitojë nga kërkesa në rritje për makina elektrike, përfshirë në Kinë, e cila tashmë është një nga tregjet e saj më të mëdha.Prodhuesit e makinave po i përgjigjen gjithashtu presionit nga qeveritë në të gjithë botën për të forcuar planet e tyre të makinave elektrike.

 

Për shembull, makinat dhe furgonët e rinj të furnizuar plotësisht me benzinë ​​dhe naftë nuk do të shiten më prej vitit 2030.Shefi i teknologjisë së Volvo, Henrik Green, tha se kompania duhej të ndërronte fokusin: "Nuk ka të ardhme afatgjatë për makinat me një motor me djegie të brendshme"."Në Volvo klientët tanë presin nivele të larta prej nesh kur bëhet fjalë për sigurinë njerëzore dhe ata kanë filluar të presin të njëjtën gjë kur bëhet fjalë për sigurinë planetare, ne synojmë të jetojmë në përputhje me atë, është gjëja e duhur për të bërë," ai tha.

Volvo Cars: Volvo Cars to produce plug-in hybrid XC90 Excellence in India  from next year, Auto News, ET Auto

Shtytja e saj në internet do të thotë që klientët do të jenë në gjendje të porosisin makina sipas specifikimit të tyre në internet, por edhe përmes një pike shitjeje.Volvo nuk do të investojë në makina me qeliza të karburantit hidrogjen, pasi nuk mendon se do të ketë kërkesë të mjaftueshme nga klientët. Ekziston gjithashtu një pikëpyetje mbi disponueshmërinë e hidrogjenit në krahasim me pikat e karikimit për makinat elektrike, tha një zëdhënës.

Volvo Cars Drives The Future Of Luxury

Muajin e kaluar, Volvo braktisi planet për t'u bashkuar me gjigantin kinez të makinave Geely. Por të dy kompanitë thanë se ata do të formonin një partneritet në vend të kësaj për të bërë përbërës për makinat elektrike që do të përdoren nga të dy firmat.