Covid në Skoci: Përhapja e vaksinave forcon besimin e biznesit

Përhapja e vaksinës Covid ka rritur pritjet për rritje më të fortë ekonomike në 2022, ka pohuar një raport i ri.Instituti ekonomik Fraser i Allander tha se shpërndarja e goditjeve po ndodhte me "një ritëm që vështirë se mund ta kishim imagjinuar".Kjo do të thotë që parashikimi i tij qendror për rritjen ekonomike në vitin 2022 është rritur në 5.6%.

 

Ndikimi i bllokimit të fundit ka dëmtuar parashikimet e këtij viti.Rritja ekonomike parashikohet të kërcejë me 3.6% në 2021.Parashikimi i institutit thotë se ekonomia do të kthehet në nivelet para-pandemike në tetor 2022, dy muaj më vonë sesa ishte parashikuar në dhjetor.Projektet më pesimiste të parashikimit të institutit do të jenë korrik 2023 para se ekonomia të kthehet në nivelin e saj para-pandemisë.Raportuesit paralajmërojnë se shumica e ndikimit në punësim ka të ngjarë të materializohet vetëm kur të mbarojnë iniciativat e politikave të qeverisë britanike dhe skoceze, të tilla si furlough,.

Persons with Disabilities and Access to COVID-19 vaccination |  International Disability Alliance

Gavin Hood, kreu i financave këshilluese të korporatave për Deloitte në Skoci tha: "Ndërsa paqartësia mbetet për atë që do të mbajë e ardhmja, me vendosjen e vaksinës që vazhdon me ritëm dhe gjasat e kufizimeve më të lirshme në muajt e ardhshëm, ekziston një sens i optimizmit midis Komuniteti i biznesit në Skoci.