Migrantë fëmijë: Fotot e para dalin në qendrat e paraburgimit të epokës së Bajdenit

SH.B.A. po përgatitet për një nivel të lartë 20-vjeçar në numrin e migrantëve që mbërrijnë në kufirin jugor, duke përfshirë mijëra fëmijë që po mbahen në institucionet e paraburgimit të drejtuara nga qeveria që kritikët thonë se janë çnjerëzore.Fluksi rekord i fëmijëve ka lënë zyrtarët amerikanë të emigracionit të përpiqen për zgjidhje për një krizë humanitare në rritje.

 

Presidenti Joe Biden u ka bërë thirrje migrantëve të mos bëjnë përpjekje për të udhëtuar në kufirin amerikan - "Mos e lini qytetin ose komunitetin tuaj", tha ai në një intervistë .Më 22 Mars, një ligjvënës nga Teksasi lëshoi ​​fotot e para të kampeve të paraburgimit të fëmijëve nga epoka e Biden.Që nga 21 Mars, agjentët e Doganave dhe Patrullës Kufitare të SHBA (CBP) po mbanin më shumë se 15,500 fëmijë të pashoqëruar në paraburgim, sipas mediave amerikane.

Migrants crossing into the US are stopped by an official in Texas

Sekretari i Departamentit të Atdheut Alejandro Mayorkas ka thënë se këto kampe, të cilat shpesh krahasohen me burgje ose depo, nuk janë "vend për një fëmijë".Të paktën 5,000 fëmijë janë mbajtur për më shumë se 72 orë, kufiri ligjor pas të cilit ata do të transferohen në kujdestari të zyrtarëve shëndetësorë në Zyrën e Zhvendosjes së Refugjatëve (ORR). Z. Mayorkas fajëson kufizimet pandemike dhe motin jashtëzakonisht të ftohtë në Teksas për vonesën.

Etiketim

Biden Migrantet SHBA