Koha e ekranit dhe fëmijët: Çfarë kemi mësuar këtë vit?

Duke qenë shumë pranë fëmijëve tanë, prindërit kanë pasur një mundësi të shikojnë brenda botës dixhitale të fëmijëve tanë, dhe nuk është gjithmonë e bukur. Hulumtimet kanë  sugjeruar që hapësirat dixhitale të fëmijëve ofrojnë qasje të lehtë në përmbajtje të dhunshme, të papërshtatshme për moshën dhe të komercializuara.

Ka shumë teknologji pozitive për fëmijët , por algoritmet po amplifikojnë mbeturinat. Platformat ngrenë mediat më "tërheqëse", duke amplifikuar aplikacionet dhe videot e krijuara për të mbajtur vëmendjen e fëmijëve për më shumë kohë. Kjo i lejon këto kompani të bëjnë më shumë dollarë reklamash, edhe kur fëmijët e gjejnë veten që nuk dëshirojnë të dorëzojnë tabletët e tyre  gjë që e bën punën e prindërve më të vështirë.

 

Tani për tani, prindërit duhet të kenë një rol aktiv për të ndihmuar fëmijët e tyre të kërkojnë përmbajtjen më të mirë duke përdorur burime si Common Sense Media, një grup i pavarur, i bazuar në kërkime që vlerëson përmbajtjen për fëmijët.

When it comes to kids and social media, it's not all bad news

Projektimi i teknologjisë në qendër të fitimit shpesh është në kundërshtim me qëllimet tona të prindërimit. Kompanitë e teknologjisë bëjnë më shumë të ardhura nga reklamat nëse fëmijët tanë  qëndrojnë në rrjete sociale deri në mbrëmje, por kjo është në kundërshtim me qëllimin tonë për t'i bërë ata të flenë një natë të mirë. Lojërat me video ose faqet e internetit të transmetimit të videos bëjnë më shumë të ardhura nga reklamat nëse fëmijët luajnë ose i shikojnë ato gjatë gjithë ditës një problem.