Finlanda: Vendi i sapo emëruar më i lumturi në botë

Të thuash që viti i kaluar ka qenë i vështirë për njerëzit në të gjithë globin është diçka e nënvlerësuar.Jo vetëm që pandemia Covid-19 rezultoi në vdekjen e mbi 2.6 milion njerëzve në të gjithë botën, por gjithashtu çoi në një tronditje masive në jetën e përditshme për shumë prej nesh.

Finland regularly makes the top of world's happiest country lists.

Por, përkundër ngjarjeve shkatërruese të 12 muajve të fundit dhe rënies së shëndetit mendor në një numër destinacionesh, nuk ka pasur asnjë ndryshim në vendin e parë kur bëhet fjalë për renditjen e vendit më të lumtur në botë.

Por për kundër viteve këtë vitë, Finlanda ka dalë në krye në listën vjetore të mundësuar nga të dhënat nga Sondazhi Botërore Gallup, me Islandën, Danimarkën, Zvicrën dhe Hollandën që renditen përkatësisht në pozicionin e dytë, të tretë, të katërt dhe të pestë si vendet më të lumtura.

Ndërsa Shtetet e Bashkuara u emërtuan nga 18 në vendin e 14 dhe Mbretëria e Bashkuar ra nga 13 në 18, Australia mbajti pozicionin e saj të 12-të.

"Ne kemi nevojë urgjente për të mësuar nga Covid-19", tha bashkë-redaktori i raportit Jeffrey Sachs, profesor dhe drejtor i Qendrës për Zhvillim të Qëndrueshëm në Universitetin e Columbia."Pandemia na kujton kërcënimet tona globale mjedisore, nevojën urgjente për të bashkëpunuar dhe vështirësitë e arritjes së bashkëpunimit në secilin vend dhe globalisht."