Coronavirus: Gjermania imponon festimin e Pashkëve për të frenuar valën e re

Gjermania ka zgjatur bllokimin e saj për tre javë, duke vendosur një ndalim pothuajse të plotë gjatë festës së Pashkëve në përgjigje të një vale të tretë të infeksioneve të koronavirusit.Pas bisedimeve me udhëheqësit rajonalë, Kancelarja Angela Merkel tha se Gjermania tani ishte në një situatë "shumë serioze".

 

Kufizimet do të jenë edhe më të ashpra nga 1-5 Prill, kur shumica e dyqaneve do të mbyllen dhe tubimet do të jenë të kufizuara.Ndërkohë, presidenti i Francës dëshiron sa më shpejtë vaksinat "mëngjes, mesditë dhe natë".

A woman in Berlin in a mask walking near the Oberbaum Bridge (2 March)

Emmanuel Macron po i përgjigjej një rritje të rasteve të kujdesit intensiv dhe paralajmërimeve për një "shpërthim" në pranimet në spital.

 

"Në thelb, ne kemi një virus të ri," tha Kancelarja Merkel pas bisedimeve maratonë me udhëheqësit e 16 shteteve të Gjermanisë. Variant shumë ngjitës i Mbretërisë së Bashkuar (Kent) i koronavirusit ishte bërë dominues në Gjermani, shpjegoi ajo, duke zhytur vendin në "një pandemi të re".Infeksionet e koronavirusit janë rritur në disa pjesë të Evropës javët e fundit ndërsa vendet përpiqen të vaksinojnë popullatat e tyre pavarësisht vonesave në daljen e vaksinave.