Zjarri në kampin e refugjatëve në Rohingya: Disa të vdekur, qindra të zhdukur dhe mijëra të pastrehë

Të paktën 15 njerëz janë vrarë në një zjarr masiv që çau një kamp refugjatësh Rohingya në Bangladesh, ndërsa të paktën 400 janë ende të zhdukur, ka thënë agjencia e KB për refugjatët UNHCR.Dhjetëra mijëra kanë mbetur të pastrehë në Cox's Bazar pasi kanë ikur.

Pictures of a Rohingya refugee camp in Bangladesh's Cox's Bazar after a devastating fire

Grupet e ndihmës për refugjatët vlerësojnë se midis 40,500 dhe 50,000 njerëz janë prekur nga zjarri.Zgjidhja është pjesë e një rrjeti kampesh që strehojnë mbi një milion refugjatë që janë larguar nga Mianmar që nga viti 2017."Ne ende kemi 400 njerëz të pagjetur, mbase janë diku në rrënoja," ka thënë raportuesi i UNHCR-së Johannes Van der Klaauw, i cili u bashkua me një konferencë në Gjenevë praktikisht nga Daka, Bangladesh.

Pictures of a Rohingya refugee camp in Bangladesh's Cox's Bazar after a devastating fire

UNHCR ka raporte për më shumë se 550 persona të plagosur dhe rreth 45,000 të zhvendosur. Të paktën 10,000 strehimore të improvizuara janë shkatërruar gjithashtu.

Pictures of a Rohingya refugee camp in Bangladesh's Cox's Bazar after a devastating fire

Shumë po kërkojnë strehim në kampe aty pranë, strehimore të miqve ose familjeve dhe qendrave të të mësuarit, sipas Programit Botëror të Ushqimit, i cili gjithashtu tha se disa nga qendrat e saj ushqimore ishin djegur plotësisht.