Viti i pandemisë ka rritur rreth 38% papunsinë në biznese

 

Të gjithë e dimë se këtë vit pandemia ka shkaktuar shumë problem, me kufizimet e frenuara dhe rregullat e oraret policore , përveç shëndetin e mijrave personave virusi ka prekur edhe në aktivitetet e bizneseve.

 

Hulumtimet dhe të dhënat sipas drejtorëve rajonal të taksave tregojnë se ato rajone t ëcilat bazohen ne aktivitete te turizmit, kanë pasur shumë telashe, pasi që jo vetëm pandemia por edhe tërmeti ka shkatuar shumë dëmtime.

 

Durrësi është një ndër rajonet më të provuara në këtë rast. Përshkak të afërsisë me Tiranën, ia doli disi që të rezistojë.

 

Mbyllja e bizneseve ka rritur edhe numrin e papunsisë.

 

Mbyllja e bizneseve ka ndikuar që numri i të papunëve të rritet dukshëm.

 

 

 

Etiketim

lajmi