Kontrolli i armëve në SHBA: Biden bën thirrje për ndalimin e armëve sulmuese

Presidenti Joe Biden është zotuar të ndërmarrë "hapa të arsyeshëm" për të ndaluar armët e zjarrit pas dy të shtënave masive në SH.B.A. në më pak se një javë.Ai rinovoi thirrjen e tij për të ndaluar sulmet me armë dhe revistat me kapacitet të lartë dhe i kërkoi Kongresit të miratojë faturat që do t'i jepnin fund boshllëqeve në kontrollet e sfondit.Z. Biden po fliste një ditë pasi 10 njerëz u qëlluan për vdekje në një dyqan ushqimesh në Kolorado. Tetë njerëz u vranë brenda llixhave në Gjeorgji javën e kaluar.Por presidenti ka një detyrë të vështirë.E drejta për të mbajtur armë mbrohet nga amendamenti i dytë i kushtetutës amerikane.

A teenage girl leaves flowers at the site of a mass shooting at King Soopers grocery store in Boulder, Colorado, U.S. March 23, 2021.

'Nuk duhet të jetë çështje partiake'

"Unë nuk kam nevojë të pres një minutë tjetër, e lëre më një orë, për të ndërmarrë hapa të arsyes së shëndoshë që do të shpëtojë jetën në të ardhmen dhe të nxis kolegët e mi në Dhomë dhe Senat të veprojnë," tha Z. Biden në fjalimin Shtëpia e Bardhë të Martën."Kjo nuk është dhe nuk duhet të jetë një çështje partiake. Kjo është një çështje amerikane. Do të shpëtojë jetë. Jetë amerikane. Dhe ne duhet të veprojmë," tha ai.

Etiketim

Biden SHBA vdekje