Fotografi: Anija me kontejnere bllokon Kanalin Suez të Egjiptit

Anije tërheqëse dhe gërmuese po përpiqen të lirojnë një anije të madhe kontejnerësh që u përplas në Kanalin Suez në Egjipt, duke bllokuar një nga rrugët kryesore të transportit në botë.Zyrtarët egjiptianë thanë se Ever Given u bllokua të martën në mëngjes gjatë një stuhie rëre.Ajo ka mbajtur dhjetra anije të tjera si në veri dhe në jug të kanalit, i cili siguron një lidhje jetësore për transportin e mallrave midis Azisë dhe Evropës.Çmimet e naftës u rritën në tregjet botërore të Mërkurën mes frikës se dërgesat e naftës bruto mund të vonohen nga bllokimi.

The Suez Canal blocked by the large container ship Ever GivenThe Suez Canal blocked by the large container ship Ever Given

Satellite image shows the Ever Given across the Suez Canal. 24 March 2021Suez Canal Authority officials visit the stranded shipFile image of cargo ships transits the Suez Canal near Ismailia, EgyptShip passes under a bridge on the Suez Canal in 2017