Greqia njofton heqjen e kufizimeve të fluturimeve nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Turqia

Autoriteti Grek i Aviacionit Civil ka azhurnuar masat kundrejt fluturimeve të brendshme dhe ndërkombëtare duke hequr kufizimet për fluturimet për tre vendet fqinje, si Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Turqia. Në një njoftim për shtyp, autoritetet shpjegojnë se duke filluar nga e Hëna, 5 prill 2021, fluturimet nga dy vendet e para mund të mbërrijnë në Greqi përmes një prej aeroporteve dhe jo vetëm nga Aeroporti Ndërkombëtar i Athinës "Eleftherios Venizelos".

Në të njëjtën kohë, fluturimet nga Turqia, që deri tani ishin ndaluar plotësisht, gjithashtu mund të hyjnë në vend përmes aeroporteve. Vihet re gjithashtu se ndryshimet e përfshira në azhurnimin e fundit të masave përfshijnë gjithashtu rritjen e numrit të udhëtarëve të lejuar nga Federata Ruse nga 500 në 4,000 pasagjerë në javë.

Greqi

Përsa i përket kufizimeve për fluturimet e brendshme, ato janë zgjatur deri të hënën, më 29 mars 2021. Lejohen vetëm udhëtimet thelbësore, që përfshijnë udhëtime për qëllime shëndetësore, biznesi, për arsye familjare (bashkim familjar) dhe kthimi në vendbanimin e përhershëm. Republika Greke në të njëjtën kohë ka zgjatur ndalimin e hyrjeve për udhëtarët nga vendet e treta në përpjekje për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të COVID-19, në veçanti të varianteve të reja.

Në përpjekje për të kufizuar përhapjen e virusit dhe zbuluar rastet para se të hyjnë në vend, autoritetet greke njoftojnë për një karantinë shtatë-ditore të detyrueshme për të gjithë pasagjerët duke përfshirë edhe shtetasit nga Shtetet Anëtare të BE-së. Ata gjithashtu i nënshtrohen plotësimit të detyrueshëm të Formularit të Pasagjerëve.

Në të njëjtën kohë, të gjithë pasagjerët e fluturimeve ndërkombëtare, të cilët hyjnë në Greqi mbeten të detyruar të paraqesin një provë COVID-19 të marrë brenda 72 orëve të fundit para mbërritjes së tyre në Greqi.

Greqi