Shqipëria riatdheson 5 anëtarë të familjes së luftëtarëve në Siri

Kryeministri i Shqipërisë ka thënë një raportë të premten pasdite  se katër fëmijë dhe një grua të gjithë të lidhur me shtetas shqiptarë të cilët u bashkuan me grupet ekstremiste islamike që luftonin në Siri dhe Irak, po riatdhesohen nga një kamp sirian.Edi Rama ka raportuar në një intervistë telefonike nga Bejrut, Liban, se kthimi i të pestëve anëtarëve të familjes ishte rregulluar pas negociatave 12-mujore dhe se qeveria e tij shpresonte gjithashtu të siguronte riatdhesimin e shtetasve të tjerë shqiptarë të mbërthyer në Siri në rrethana të ngjashme.

Lebanon Albania Syria Children

Të pesë u dërguan në Bejrut të hënën, ku Rama darkoi me ta dhe duhej të fluturonin përsëri në kryeqytetin shqiptar të Tiranës të martën."Ka qenë një punë e ndërlikuar e vitit," tha Rama. Ai nuk pranoi të jepte detaje mbi negociatat në mënyrë që të mos rrezikonte përpjekjet për të siguruar kthimin e familjeve të luftëtarëve të tjerë shqiptarë."Ne së pari jemi të përkushtuar në kujdesin për fëmijët dhe gratë që nuk përfshihen në akte terroriste," tha Rama. Ai po  shtoi se shtetasit shqiptarë që morën pjesë në luftime do të përballen me ndjekje penale nëse arrestohen dhe riatdhesohen.

 

Rama tha se organizatat humanitare dhe fetare, zyrtarët ushtarakë dhe konsulli i nderit i Shqipërisë në Bejrut, Mark Ghraib., Luajtën një pjesë të madhe në përpjekjen e riatdhesimit.Rama nuk mund të jepte numrin e saktë të shtetasve shqiptarë në kampe. Të afërmit që mbetën në Shqipëri thonë se 52 fëmijë janë në kampe.